Hoofdpagina Mededelingen Lezingen/Excursies/Activiteiten

Lezing/bezoek Militair Historisch Museum in Achtmaal bij Cees Jacobs

Op zaterdag 28 februari is er een lezing en een bezoek gepland aan het Militair Historisch Museum te Achtmaal aan de Nieuwmoerseweg 2-c. Deze bijeenkomst zal aanvangen om 13.30 uur en de eindtijd is gepland om 16.30 uur. De toegang is gratis.

Het Militair Historisch Museum te Achtmaal is ontstaan uit een uit de hand gelopen hobby van Cees Jacobs. Hij verzamelde alles wat te maken had met de bevrijding van zijn geboortegrond, met name wat te maken had met het regiment 104e infanterie divisie “The Timberwolves” die de gemeente Zundert en Rijsbergen hebben bevrijd. De grote verzameling die hij in de loop der jaren opbouwde is in 2002 ondergebracht in een officieel museum bij hem ter plaatse. Het museum heeft in de loop der jaren ook van vele mensen persoonlijke giften ontvangen waardoor het een goed beeld geeft van wat er in de oorlog in onze woonplaats is gebeurt. 

Eerst zal er door Peet van Oers en Ronald van Beek een lezing worden gehouden over de bevrijding en de rol van “The Timberwolves” hierin, waarna we zullen worden rondgeleid door hun beide om in het museum toelichting te krijgen op de verzameling.

Deze interessante lezing wordt gehouden op Zaterdag 28 februari 2015 om 13.30 uur.

 
NIEUWSTE ARTIKELEN:

Heemkundige Kring De Drie Heerlijkheden
NIEUWSTE ARTIKELEN: