Hoofdpagina Mededelingen Lezingen/Excursies/Activiteiten

Logo Open Monumentendag

Open Monumentendag 2016
Iconen en symbolen, op zondag 11 september 2016

De gemeente Zundert participeert in 2016 wederom in de landelijke organisatie van de Open Monumentendag met dit jaar als thema "Iconen en symbolen". Heemkundekring De Drie Heerlijkheden, Natuurmonumenten, museum de Weeghreyse, VVV Zundert en de Stichting Akkermolen geven op zondag 11 september 2016 invulling aan deze jaarlijks terugkerende dag met aandacht voor iconen en symbolen in de breedste zin.

In de gemeente Zundert wordt dit ingevuld met wandelingen met een gids langs de diverse iconen en symbolen in de dorpskernen van Zundert en Rijsbergen. De eerste wandeling start om 10 uur en vervolgens elk geheel uur met als laatste vertrek om 15 uur. Het vertrek in Rijsbergen is bij ontmoetingscentrum Koutershof, Koutershof 4 te Rijsbergen. In Zundert vertrekken de gidsen bij het Van GoghHuis, Markt 27 te Zundert. De speurtocht langs iconen en symbolen voert in Zundert o.a. langs de Akkermolen, die op deze dag in werking is en opgesteld is voor bezichtiging. Beide wandelingen duren maximaal 1,5 uur zodat het mogelijk is om meerdere plaatsten te bezoeken.

Natuurmonumenten heeft op landgoed de Oude Buisse Heide (Roosendaalsebaan 19 te Achtmaal) alle monumentale gebouwen geopend. Ook hier zijn wandelingen met een gids en is er een markt met ambachtslieden en informatie stands. Bovendien kunt u met een huifkar naar herberg 't Pannehûske. Hier kunt u uiteraard ook vertrekken.

 
NIEUWSTE ARTIKELEN:

Heemkundige Kring De Drie Heerlijkheden
NIEUWSTE ARTIKELEN: