Hoofdpagina Mededelingen Lezingen/Excursies/Activiteiten

Lezing Het Landschap van de gemeente Zundert
 Donderdag 16 februari 2017

Op donderdag 16 februari 2017 wordt door de coördinator landschapsbeheer bij het Brabants Landschap de heer Carlo Braat, een lezing gehouden over het landschap in de gemeente Zundert. Zijn werkterrein is het agrarische cultuurlandschap in Brabant. Hij initieert samen met overheden, burgers, boeren en buitenlui projecten om het landschap mooier te maken en om te zorgen voor meer biodiversiteit.
Carlo weet als geen ander hoe het landschap in de gemeente Zundert door de eeuwen heen is verandert. Ook het huidige landschap is niet statisch. Nog steeds vinden er ontwikkelingen plaats die een negatief of positief effect hebben op de kwaliteit van het landschap. De volgende onderwerpen zullen zeker de revue passeren: verdwenen vennen, oude landgoederen, nieuwe landgoederen, ecologische verbindingszones, groene linten en agrarisch natuurbeheer. Een zeer interessante lezing bezien vanuit diverse perspectieven
.

De lezing wordt gehouden op donderdag 16 februari 2017 in Café "In den Anker", Rucphenseweg 35 te 4882 KB Zundert en vangt aan om 20.00 uur.
Toegang is voor leden van de Heemkundekring gratis.

 
NIEUWSTE ARTIKELEN:

Heemkundige Kring De Drie Heerlijkheden
NIEUWSTE ARTIKELEN: