Hoofdpagina Mededelingen Lezingen/Excursies/Activiteiten

EXCURSIE WEST-BRABANTS ARCHIEF EN STADSWANDELING BERGEN OP ZOOM
Vrijdag 23 juni 2017

Het West-Brabants Archief (WBA) beheert de archieven van negen gemeenten in West-Brabant: Bergen op Zoom, Etten-Leur, Moerdijk, Halderberge, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert. Het WBA helpt u het verleden te ontdekken. Zij zorgen dat informatie uit de regio West-Brabant vindbaar en toegankelijk blijft. Daardoor wordt het mogelijk voor burgers, bedrijven, organisaties en verenigingen het heden beter te begrijpen. Een bezoek aan het archief is een unieke kans, om nader kennis te maken met het archief. Je krijgt de gelegenheid om een keer van dichtbij te zien waar en hoe oude documenten en dergelijke worden bewaard en hoe je deze kan raadplegen. Na de lunch, welke bij de prijs is inbegrepen, volgt de stadwandeling ‘De ontdekking van Bergen op Zoom’. Er kunnen maximaal 30 personen ontvangen worden dus geef u snel op, vóór 1 juni bij Janus Vriens: via e-mail Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.   of per telefoon 06 – 1297 6850 (na 19.00 uur). De kosten bedragen € 25 per persoon en moeten vóór 5 juni 2017 worden overgemaakt naar IBANnr.: NL73RABO0145356345 t.n.v. De Drie Heerlijkheden onder vermelding van: Bergen op Zoom, je naam en telefoonnummer.
Programma:
- 10.00 uur: ontvangst met koffie en wat lekkers bij het W.B.A., Hoflaan 2b, 4611 TJ Bergen op Zoom.
- 10.30 uur: Opsplitsing van het gezelschap in twee groepen van maximaal 15 personen, één groep krijgt een rondleiding in het archiefdepot en de andere groep krijgt een presentatie over onder andere het archief. Na ongeveer een uur wisselen de groepen.
- 12.30 uur: Einde bezoek aan het W.B.A. Daarna volgt de lunch op een nog nader te plannen locatie.
- 14.30 uur: Verzamelen bij VVV de Brabantse Wal voor start stadswandeling 'De ontdekking van Bergen op Zoom' met bezoek aan het Markiezenhof.
- 16.30 uur: Einde bezoek Bergen op Zoom.

Het is de bedoeling dat we gaan carpoolen. De organisatie neemt contact op met de deelnemers en regelt dit verder.

 
NIEUWSTE ARTIKELEN:

Heemkundige Kring De Drie Heerlijkheden
NIEUWSTE ARTIKELEN: