Hoofdpagina Mededelingen Lezingen/Excursies/Activiteiten

JAARMARKT RIJSBERGENZondag 18 juni heeft de Heemkundekring De Drie Heerlijkheden gebruik gemaakt van de mogelijkheid die Harmonie St. Cecilia heeft geboden aan verenigingen en organisatie uit Rijsbergen om tijdens de kermis in Rijsbergen deel te nemen aan de zomermarkt. Bij de stand was het mogelijk om meer te weten te komen over de vereniging, haar doelstellingen en haar activiteiten. Ook was er een gratis prijsvraag. Deelnemers konden antwoord geven op vragen die gebaseerd waren op oude foto's uit Rijsbergen. De meeste deelnemers hadden de vragen over de foto's correct beantwoord, maar de vraag over de familienamen was een groot struikelblok. De juiste antwoorden waren:
Foto 1: Café Het Hert stond waar nu het appartementencomplex "Het Hert" is gevestigd. De eigenaar was de familie Huijbregts.
Foto 2: De koepeltjes werden gebruikt om onder meer graan te laden en te lossen, in het verleden zelfs via de tram.
Foto 3: Het gebouw was het voormalig Anna Klooster/School.
Foto 4: Dit was de auto van de familie Van Schaik. Het was een foto uit 1930 en dit was één van de eerste auto's in Rijsbergen.

De drie meest voorkomende familienamen waren:
1. Familie Jochems
2. Familie Martens
3. Familie Van Kuijck

Onderstaand het volledige overzicht gebaseerd op de registers van de Burgerlijke Stand sinds 1811.
Jochems             270
Martens              260
Van Kuijck          214
Mathijssen          193
Koning               174
Bastiaansen        170
Vermeeren         167
Roovers             154
Van den Broek    150
Daamen             149
Geerts                135
Jacobs                132

Uit de veel ingevulde antwoordformulieren bleek de familie Martens uit de Kerkakkerstraat 18 te Rijsbergen de meeste correctie antwoorden te hebben gegeven. Zij krijgen een jaar lang gratis lidmaatschap aangeboden. Voor degene die ook alsnog lid willen worden kunnen zich aanmelden via email ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ) of telefonisch (076-5968240).  

 
NIEUWSTE ARTIKELEN:

Heemkundige Kring De Drie Heerlijkheden
NIEUWSTE ARTIKELEN: